Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Πόσες είναι οι ιδανικές ώρες ύπνου;

Πόσες είναι οι ιδανικές ώρες ύπνου;

Περισσότερο από επτά ώρες πρέπει να κοιμούνται όσοι επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Για όσους, όμως, δεν μπορούν να συμπληρώσουν το 7ωρο, οι επιστήμονες έχουν τη λύση. Δέκα ώρες ύπνο μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να αναπληρωθεί ο χαμένος ύπνος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες την μέρα –συμπεριλαμβανομένου του μεσημεριανού ύπνου - εμφανίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο για στηθάγχη, στεφανιαία πάθηση, έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Οι επιστήμονες, όμως, προειδοποιούν: όσοι κοιμούνται περισσότερες από εννιά ώρες, αντιμετωπίζουν μιάμιση φορά μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τέλος, μετά από μια χρονική περίοδο έλλειψης ύπνου, αν ο άνθρωπος δεν μπορεί μέσα στο σαββατοκύριακο να «ανανήψει» πλήρως μετά από ύπνο δέκα ωρών, πρέπει μέσα στην επόμενη εβδομάδα να κοιμάται μια με δύο ώρες παραπάνω.

Η έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες του τμήματος ιατρικής του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια υπό τον καθηγητή ιατρικής Ανούπ Σανκάρ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Sleep" (Ύπνος) της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής του Ύπνου και της Εταιρίας Ερευνών του Ύπνου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Πηγή: Zuogla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.