Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

25 Μαρτίου, Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η ανεξαρτησία.

Η 25η Μαρτίου έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες. Πρόκειται για μια διπλή γιορτή. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), καθώς επίσης και Ημέρα της Ανεξαρτησίας μας.

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Αυτή είναι η ημέρα για να γιορτάσουμε το θετικό μήνυμα που δόθηκε από τον άγγελο του Θεού στην Παναγία.
Ένας άγγελος ήρθε σε αυτήν, έδωσε ένα κρίνο και της είπε ότι θα φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού, ο Σωτήρας του κόσμου.
Ο Ευαγγελισμός όνομα προέρχεται από την ελληνική Ευαγγελία λέξη που σημαίνει «καλό μήνυμα». Την ημέρα αυτή ο καθένας που ονομάζεται Ευάγγελος ή Ευαγγελία, γιορτάζει την ημέρα το όνομά τους. Όσον αφορά για τον ιερό αυτό ημέρας, κανείς δεν εργάζεται.

Η Μέρα της Ανεξαρτησίας.

Μετά από 400 χρόνια υπό τουρκική κατοχή, στις 25 Μαρτίου 1821,ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο οποίος ήταν επίσκοπος, ύψωσε τη σημαία της Ελληνικής Επανάστασης.
Οι Έλληνες σε όλη την Ελλάδα άρχισαν να μάχονται για την ελευθερία τους και ήταν σε θέση, μετά από πολλά χρόνια να χύσουν το αίμα τους, για να απαλλαγούν από τους κατακτητές.

Είναι εθνική αργία. Τα σχολεία είναι κλειστά για την ημέρα και πολύ λίγες επιχειρήσεις είναι ανοιχτά. Παρελάσεις γίνονται παντού στην Ελλάδα. Οι μικρές πόλεις και τα χωριά έχουν μια παρέλαση με τα παιδιά του σχολείου, ντυμένους στα άσπρα και τα μπλε χρώματα της ελληνικής σημαίας.
Στις μεγαλύτερες πόλεις η παρέλαση των παιδιών σχολικής ηλικίας ακολουθείται από την παρέλαση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όλα αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν(η συνέβαιναν πλέον) κάθε χρόνο μπροστά στα μάτια των υπερήφανων γονέων και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρακολουθούν από την εξέδρα των επισήμων την παρέλαση.

Πηγή φωτογραφίας: filoumenos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.