Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

«Οι διαδηλώσεις είναι προσβολή κατά της Τουρκίας»

Παραπομπή των Τουρκοκυπρίων διαδηλωτών ζήτησε ο Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την παραπομπή των Τουρκοκυπρίων διαδηλωτών στη δικαιοσύνη δηλώνοντας ότι η Τουρκία δε μπορεί να ανεχθεί τέτοια προσβολή, αφού για τον ίδιο οι διαδηλώσεις συνιστούν προσβολή κατά της Τουρκίας.

Ακόμα ο Ερντογάν δήλωσε ότι είχε παρακολουθήσει τις βιντεοσκοπήσεις των διαδηλώσεων, και παρατήρησε ότι σε αυτές υπήρχαν σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά όχι η τουρκική. Σημείωσε λοιπόν πως «η τουρκοκυπριακή διοίκηση έπρεπε να επιδείξει την αναγκαία στάση απέναντι σε τέτοιες μη δημοκρατικές διαδηλώσεις που περιλαμβάνουν προσβολή της Τουρκίας, σε βαθμό που στα πανό υπήρχαν μέχρι και ύβρεις εναντίον της Τουρκίας».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν αυτή η αντίληψη δεν είναι η προσέγγιση του λαού της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου και πρόκειται για μια συγκεκριμένη ομάδα που μοιράζεται την προσέγγιση αυτή με το Νότο. Η συγκεκριμένη ομάδα, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, προσπαθεί να δυναμιτίσει τη διαδικασία ειρήνης που συνεχίζει η ΤΔΒΚ και πρόσθεσε «Πιστεύω ότι η διοίκηση της ΤΔΒΚ θα λάβει τα αναγκαία μέτρα εναντίον της ομάδας που θέλει να δυναμιτίσει τη διαδικασία. Κι εμείς θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Διότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε μια τέτοια αντίληψη. Το ανέφερα προ ολίγου στον κύριο πρόεδρο. Του είπα ότι πρέπει να επιδείξει την αναγκαία στάση. Ποιοι είναι αυτοί; Διαθέτουμε τις εικόνες τους. Θα πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να επιτρέπεται τέτοια προσβολή εναντίον της Τουρκίας. Μας λένε ότι γνωρίζουν ποιοι είναι. Τότε πράξτε τα δέοντα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοια στάση εναντίον της Τουρκίας η οποία έχει δώσει για την ΤΔΒΚ το αίμα της, την ψυχή της, τα πάντα της μέχρι και πριν από το 1974».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι είχε σχετική τηλεφωνική συνομιλία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου για το θέμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.