Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Καμία σχέση με τις διαδηλώσεις στα κατεχόμενα.

Κατηγορηματική διάψευση της κυπριακής κυβέρνησης

Η Κυπριακή Δημοκρατία ουδεμία ανάμειξη είχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας παράλληλα πως οι διαδηλώσεις δίνουν πολλές απαντήσεις στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το παράνομο της παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο.

Ο κύριος Στεφάνου υπογράμμισε πως κανένα στρατηγικό συμφέρον δεν δικαιολογεί και δεν νομιμοποιεί την παραβίαση του διεθνούς νόμου και του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία η Τουρκία προβαίνει από το 1974 με την παράνομη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν, ο οποίος αντέδρασε έντονα στα συνθήματα εναντίον της Τουρκίας που φώναζαν οι διαδηλωτές στα κατεχόμενα, είπε πως οι Τουρκοκύπριοι δηλώνουν στον κ. Ερντογάν ότι δεν είναι κάποια αγέλη που περιμένει από την Τουρκία να την ταΐσει.

Σε παρατήρηση πως οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν στέλνουν το μήνυμα ότι αυτός αποφασίζει για το τι θα γίνει στην Κύπρο, ο κ. Στεφάνου σχολίασε πως και αυτές οι δηλώσεις εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο των προκλητικών δηλώσεων που ειδικά το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι αξιωματούχοι, η τουρκική ηγεσία, προβαίνει και σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και σε βάρος της ίδιας της ΕΕ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.