Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Στη Χάγη η κυβέρνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την οποία ανακοίνωσε προ ολίγου στην εν εξελίξει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων λόγω των σφαγών και των καταστροφών κατά την περίοδο της γεμανικής κατοχής.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παραστέκεται στους κατοίκους του μαρτυρικού Διστόμου που ενώ είχαν δικαιωθεί από ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια στα αιτήματά τους για καταβολή αποζημιώσεων, δεν μπορούσαν να εκτελέσουν την απόφαση κατάσχεσης κρατικής γερμανικής περιουσίας. Εξ αυτού οι κάτοικοι του Διστόμου υποχρεώθηκαν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μαζί με την Ιταλία, η οποία είχε στραφεί κατά της Γερμανίας για ζημιές που υπέστη και εκείνη από τους ναζί στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το εν λόγω Δικαστήριο δικάζει μόνο διαφορές μεταξύ κρατών.

Υπό αυτή την έννοια η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιεί επίσημη παρέμβαση, με την πρωτοβουλία που ανελήφθη από τον Πρωθυπουργό, ενόψει του γεγονότος ότι στις 14 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για δυνατότητα της ελληνικής παρέμβασης στη Χάγη για το εν λόγω ζήτημα.
aprosmeno: Η κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο.... από Ελληνικής πλευράς ή και εμείς δεν διαβάζουμε καλά τελευταίως. Πάντως μόνο θετικά απρόσμενες εξελίξεις μπορούν θεωρηθούν οι τελευταίες ειδήσεις των Εθνικών θεμάτων, αρχής γενομένης από το Ερζερούμ, πιθανές ενεργειακές συμφωνίες με το Ισραήλ και Κύπρο, μάλλον έχουν προχωρήσει θετικά και οι μυστικές συμφωνίες  με το Κατάρ και τώρα και η τελική απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να πάει στο Δικαστήριο της Χάγης για τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.