Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

Πώς να εξοικονομήσετε βενζίνη και χρήματα κατά την διάρκεια των διακοπών σας ή κατά την διάρκεια της βόλτα σας με το Ι. Χ. αυτοκίνητό σας.

Απλές συμβουλές για να εξοικονομήσετε βενζίνη και άρα περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας. Με τις αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και τα συνεχή κρούσματα αισχροκέρδειας, η τιμή της αμόλυβδης τείνει να γίνει απαγορευτική για μετακινήσεις και για οποιαδήποτε βόλτα.


Το Newsit μας προτείνει εύκολες λύσεις για να εξοικονομήσουμε βενζίνη στο ρεζερβουάρ μας και να πετύχουμε τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση:
 1. Προσέξτε την πίεση των ελαστικών σας. Για κάθε 0,2 bar χαμηλότερη πίεση στα ελαστικά, η κατανάλωση αυξάνεται κατά 2%.
2. Σταματήστε το αυτοκίνητο όχι κατεβάζοντας ταχύτητα, αλλά πατώντας σταδιακά το φρένο.
3. Μην οδηγείτε σε υψηλές ταχύτητες, αλλά συνετά .
4. Βάλτε νεκρά λίγο πριν ένα κόκκινο φανάρι και σταματήστε πατώντας το φρένο.
5. Μην αυξομειώνεται την ταχύτητα του οχήματος απότομα.
6. Αφαιρέστε από το αυτοκίνητο οτιδήποτε περιττό, καθώς για κάθε 100 κιλά βάρους, η κατανάλωση αυξάνεται κατά μισό λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα .
7. Μην οδηγείτε με το αυτοκίνητο να λειτουργεί σε υψηλές στροφές, που σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζετε ταχύτητα στην ώρα τους.
8. Μην φουλάρεται ποτέ το ρεζερβουάρ σας, καθώς επιβαρύνεται το αυτοκίνητο με πρόσθετο βάρος, κυρίως εάν κινείστε μέσα στην πόλη.
9. Μην επιβαρύνετε την αεροδυναμική του αυτοκινήτου, πχ με σκάρες στην οροφή του αυτοκινήτου ή μεταφέροντας άλλες αποσκευές.
10. Όσο είναι δυνατόν αποφύγετε να έχετε σε λειτουργία όλον τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, πχ κλιματισμό, μαζί με ηχοσύστημα , φώτα πορείας, φώτα ομίχλης κτλ, καθώς επιβαρύνεται η κατανάλωση κατά 3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα
11. Προσπαθήστε να κάνετε τα σέρβις του αυτοκινήτου στην ώρα τους, καθώς ακόμα και μία μικρή βλάβη που δεν φαίνεται μπορεί να κοστίζει σε καύσιμο.
12. Χρησιμοποιείστε air condition σε ταχύτητες άνω των 80 με 90 χιλιομέτρων καθώς τα ανοιχτά παράθυρα μετά από αυτή την ταχύτητα δεν βοηθούν την αεροδυναμική και καταναλώνεται μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμων.

 Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα δείτε μεγάλη διαφορά στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας και κατά συνέπεια και στην τσέπη σας.

Υ.Γ. από casperere : Πολλές φορές αυτά που θεωρούμε μικρά και ασήμαντα, μπορούν να μας βοηθήσουν από εξοικονόμηση χρημάτων έως και καλυτέρευση του τρόπου διαβίωσής μας.

Πηγή : http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.