Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Το Τσάμικο Του Πατέρα από τον Παναγιώτη Λάλεζα και η άγνωστη σε πολλούς αφιέρωση.

Το Τσάμικο Του Πατέρα
Ένα υπέροχο παραδοσιακό τραγούδι, αποτέλεσμα μίας μεγάλης μουσικής συνεργασίας πολλών καταξιωμένων μουσικών, όπου ο καθένας πρόσθεσε την δική του πινελιά για την ολοκλήρωση της δημιουργίας ενός τραγουδιού, που χωρίς υπερβολές, θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην Ιστορία της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής.
Ένα παραδοσιακό τραγούδι σε Τσάμικο ρυθμό όπου η Ερμηνεία και η Μουσική ανήκουν στον Παναγιώτη Λάλεζα, οι υπέροχοι και άκρως συναισθηματικοί Στίχοι είναι του Στιχουργού Βασίλη Λυρή και η Ενορχήστρωση του Μάνου Αχαλινωτόπουλου.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω γραφόμενα τα γνωρίζετε ήδη, αυτό που δε γνωρίζετε όμως είναι πως το συγκεκριμένο τραγούδι είναι αφιερωμένο στον Πατέρα του στιχουργού Βασίλη Λυρή, τον Πάτερ Οδυσσέα, όπου με την βοήθεια του Ανδρέα Νιάρχου οι υπέροχοι στίχοι μετουσιώθηκαν σε ένα καταπληκτικό μουσικό δημιούργημα!!!
Και όπως έχει πει και γράψει ο Στιχουργός και εμπνευστής του συγκεκριμένου τραγουδιού: Υπάρχει και αυτός ο τρόπος να πεις στους γονείς σου ότι τους αγαπάς!!!
Απολαύστε το!!!

Στίχοι/Lyrics Ωχ, Πατέρα μας μεγάλωσες και ήρθε η σειρά μας, να κάνουμε ότι έκανες και εμείς για τα παιδιά μας. Ωχ, τα πάντα εσύ στερήθηκες για να μας μεγαλώσεις... Άξιους ανθρώπους να μας δεις και να μας καμαρώσεις. Ωχ, Πατέρα μου σε ευχαριστώ στιγμή δε σε ξεχνάω... για αυτό τραγούδι σε έκανα για να σε τραγουδάω... Ωχ, τα ροζιασμένα χέρια σου Πατέρα μου φυλάω, αχ και όσα δε σου είπα σ΄αγαπώ... συγνώμη σου ζητάω. Ωχ, Πατέρα μας μεγάλωσες κι αν ζούμε μακριά σου... η σκέψη μας και η καρδιά είναι πάντα κοντά σου... Ωχ, η γερασμένη σου μορφή ωχ, με τις βαθιές ρυτίδες... μας δώσανε τη δύναμη για όνειρα και ελπίδες. Έπαιξαν οι μουσικοί: Κλαρίνο: Μάνος Αχαλινωτόπουλος Φλογέρα: Παναγιώτης Πλαστήρας Ακορντεόν: Άγγελος Αβράμης Λαούτο: Ηλίας Μαυρίκης Κιθάρα: Γιαννούλης Μαργώνης Τουμπελέκι: Ανδρέας Παππάς Ντέφι: Γιάννης Παπαγιαννούλης Νταούλι: Γιώργος Καραβούλιας Παγκάκια: Μιχάλης Μπακάλης Τουμπελέκι/Φλογέρα: Ανδρέας_Νιάρχος
Ηχοληψία: Κώστας Νανίκας

Δείτε φωτογραφίες από τα διάφορα στάδια της ηχογράφησης



























































Το Τσάμικο του Πατέρα, ένα υπέροχο Παραδοσιακό τραγούδι που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο YouTube aprosmeno music channel μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.