Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Οι Σκοπιανοί κλέβουν ότι είναι Ελληνικό και η Ελληνική κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...

Μετά από την αρπαγή μέρους της ιστορία μας, τώρα  κλέβουν και τα προϊόντα μας, τα προϊόντα Π.Ο.Π. δηλαδή Προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης που μόνο η Ελλάδα παράγει με αυτήν την ονομασία και όχι σε όλη την επικράτειά της αλλά σε μερικά από τα μέρη της.

Σας υπενθυμίζουμε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε το 2002, ότι το τυρί φέτα μπορεί να αποκαλείται έτσι, μόνο εάν παράγεται σε μερικά μέρη της Ελλάδος, δίνοντας στο προϊόν την ίδια υφή προστασίας, όπως του ζαμπόν πχ της Πάρμας και της σαμπάνιας.
Η κίνηση αυτή, εξόργισε τη Δανία, την πιο γνωστή χώρα παραγωγής "φέτας", μετά την Ελλάδα και τη Γερμανία, η οποία ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρώπης, μια απόφαση, επιμένοντας ότι η φέτα δεν αποτελεί τίποτε άλλο από έναν όρο γενικής χρήσης για ένα αλμυρό τυρί.
Ο γενικός εισαγγελέας του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Ruiz-Jarabo Colomer, είπε, ότι η λέξη «φέτα» δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως γενικός όρος χρήσης, αλλά θα πρέπει να θεωρηθεί το παραδοσιακό όνομα ενός τυριού που προέρχεται από την Ελλάδα.
«Η φέτα συνδέεται με ένα μεγάλο ιστορικό κομμάτι της Ελλάδας σήμερα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το δικαστήριο.

Δείτε λοιπόν το τηλεοπτικό σποτ που διαφημίζετε Λευκό τυρί ως Σκοπιανική φέτα και όχι μόνο... Ακούστε και την μουσική επένδυση που έβαλαν μετά από το 44" και πείτε μου αν είναι η δεν είναι κακόγουστη και παραποιημένη η μελωδία του δικού μας ύμνου, της Μακεδονίας μας.

Δείτε και ακούστε το σποτ.
Ακούστε τώρα τον ύμνο της Μακεδονίας μας.
Τα σχόλια δικά σας...

Πρώτη αναφορά περί του σποτ όπου και εμείς είδαμε, έγινε στο Plektani.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.