Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Οι αγανακτισμένοι όλου του κόσμου δηλώνουν ότι είναι και αυτοί Έλληνες.

Στους δρόμους βγαίνουν το Σάββατο οι «Αγανακτισμένοι» του κόσμου

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας διοργανώνονται σε ευρωπαϊκές χώρες το Σάββατο, για τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και τα μέτρα που έχει επιβάλλει το νέο μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, στο διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό επισημαίνεται ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπουν και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, οι «Αγανακτισμένοι» αναφέρουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα», τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητά την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Να σημειωθεί ότι οι διαδηλώσεις συμπαράστασης θα γίνουν το Σάββατο στις 14:00 (τοπική ώρα κάθε χώρας).

Την ίδια ώρα, κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο στις 14:00 στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com ευρωπαίοι πολίτες υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.