Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Μπάρες σε όλα τα Μ.Μ.Μ. για την πάταξη της Λαθρεπιβίβασης.

Μπάρες στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού και στη συνέχεια στα οχήματα των λεωφορείων, των τρόλεϊ και του Τραμ θα τοποθετήσει το υπουργείο Υποδομών, για να αντιμετωπίσει τη λαθρεπιβίβαση, όπως προκύπτει από έγγραφο που έστειλε στη Βουλή ο υφυπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κώστα Αϊβαλιώτη.

Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό θα εγκατασταθούν πύλες εισόδου-εξόδου των επιβατών με ανοιγόμενες θύρες, και όπως αναφέρεται στο έγγραφο του κ. Μαγκριώτη, έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εφαρμογή του νέου συστήματος, το οποίο θα επεκταθεί και στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το Τραμ.

Οι μπάρες θα μπουν για να σταματήσει η λαθρεπιβίβαση η οποία έχει ως συνέπεια να χάνονται πολλά έσοδα από τις συγκοινωνιακές εταιρείες, καθώς μόνο στα λεωφορεία, οι «τζαμπατζήδες» αποτελούσαν έως και το 40% του συνόλου των επιβατών.

Το βασικό επιχείρημα που δεν έχουν τοποθετηθεί μπάρες μέχρι σήμερα είναι οι λόγοι ασφαλείας που επικαλούνταν υπηρεσιακοί παράγοντες και υπουργοί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.