Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

«Τραμπουκισμοί» εναντίον εφημερίδας στην Κύπρο.

Τεταμένο το κλίμα στα κατεχόμενα.

Ρίψη πυροβολισμών από αγνώστους σημειώθηκε χθες το βράδυ στην κατεχόμενη Λευκωσία εναντίον των γραφείων της εφημερίδας «Αφρίκα» στην οποία εργάζεται ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ.

Οι δράστες ανέβηκαν στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας που στεγάζεται η εφημερίδα «Αφρίκα», και αφού τοποθέτησαν ένα απειλητικό σημείωμα, πυροβόλησαν στην πόρτα και εξαφανίστηκαν.

Το απειλητικό χειρόγραφο σημείωμα, απευθυνόταν στον Σενέρ Λεβέντ και προειδοποιούσε ότι αν δεν σταματήσει την αρθρογραφία του , την επόμενη φορά οι σφαίρες δεν θα ριφθούν εναντίον της πόρτας, αλλά εναντίον του ιδίου.

Το τεταμένο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στα κατεχόμενα λόγω των οικονομικών μέτρων που επιβάλλει η Άγκυρα, συνεχίζεται με τη δεύτερη καταγγελτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τεταρτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από το πανό που εμφανίστηκαν στην μεγάλη συγκέντρωση των Τουρκοκυπρίων στις 28 Ιανουαρίου και είχε εξοργίσει τον Ταγίπ Ερτογάν εξαιτίας ενός υβριστικού συνθήματος, έφερε την υπογραφή του Κινήματος «Γιασεμί» με το οποίο κατήλθε υποψήφιος ο δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.