Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

«Εντός του 2011 θα βγούμε από την ύφεση»


Την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να βγαίνει από την ύφεση εντός του τρέχοντος έτους, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωσταντίνου, κατά την παρουσίαση το επικαιροποιημένου Μνημονίου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «είμαστε στο μέσον της ύφεσης, στο χειρότερο σημείο, όμως θα τα καταφέρουμε γιατί ακολουθούμε το σωστό δρόμο της σταθερότητας και της συνέπειας».
Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα του 2010 στο πεδίο της δημοσιονομικής διαχείρισης διαψεύδουν όσους αμφισβήτησαν την προσπάθεια και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στο διάλογο για την διαμόρφωση του Μεσοπρόθεσμου Στρατηγικού Δημοσιονομικού Πλαισίου.

 Χαρακτήρισε ακατανόητη της στάση της Νέας Δημοκρατίας να απέχει από το διάλογο, κάτι που όπως είπε αποτελεί συνταγματική υποχρέωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς προβλέπεται σε Νόμο που και το ίδιο υπερψήφισε στη Βουλή το 20010.

Για το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ, ο κ. Παπακωσταντίνου υπενθύμισε ότι Eurogroup είχε συμφωνήσει καταρχήν από τον περασμένο Δεκέμβριο. Προέβλεψε, ωστόσο, ότι η επισημοποίηση της σχετικής απόφασης θα περιλαμβάνεται στο ευρύτερο σχέδιο που θα αποφασίσουν οι ηγέτες της Ε.Ε τον Μάρτιο.

Όσον αφορά στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο ο κ. Παπακωσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να περιέχει τον ποσοτικό στόχο των 50 δισ. ευρώ στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αλλά θα επαναβεβαιώνεται ο υφιστάμενος στόχος των 15 δισ. ευρώ.

Πάντως, η Κυβέρνηση μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχει προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλου ο οποίος θα καταγράψει τα ακίνητα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Στη συνέχεια μέχρι τον Ιούνιο θα έχει διαμορφωθεί το πρώτο από τα προς αξιοποίηση χαρτοφυλάκια ακινήτων του Δημοσίου και το δεύτερο θα οριστικοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.