Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Απρόσμενο? Δεν νομίζω?

Άκουσον, άκουσον....
Εδώ και έναν μήνα , πήραμε την απόφαση οικογενειακός, να μην πετάμε τα κέρματα δεξιά και αριστερά και να τα βάζουμε όλοι μας σε έναν αυτοσχέδιο κουμπάρα.
Ως εδώ δεν υπάρχει κάποια έκπληξη καθώς σε αυτήν την οικογενειακή απόφαση , συμμετείχε ενεργά και η μικρή μας κόρη.
Μετά από το πέρας ,ενός μήνα και... είπαμε να ανοίξουμε τον αυτοσχέδιο κουμπαρά, να μετρήσουμε τα κέρματα και να τα ομαδοποιήσουμε , ανάλογα με την αξία τους(αφού θα ήταν ποιο εύκολο και στην διάθεσή τους).
Το ποσό που προέκυψε μετά την καταμέτρηση  ήταν 220€ και αμέσως μπήκαμε στην διαδικασία του πως μπορούμε να τα διαθέσουμε όλα μαζί...

Οι σκέψεις ήταν τρεις:

  1. Να τα πάμε στην Τράπεζα. Έτσι ώστε να μετατρέψουμε άμεσα τα κέρματα ,σε χαρτονομίσματα...
  2. Να τα πάμε σε Σούπερ Μάρκετ, που σίγουρα τα έχουν και ανάγκη, για να δίνουν ρέστα στους πελάτες τους...
  3. Και τρίτη επιλογή να τα διαθέσουμε σιγά σιγά στην αγορά, πληρώνοντας διάφορες οικονομικές υποχρεώσεις(όπως κάρτες και ψώνια).

Αποτέλεσμα?(Εδώ αρχίζει η παράνοια).

Μεγάλη Ελληνική Τράπεζα μας ζήτησε προμήθεια της τάξης των 6€ διότι έτσι λέει(ο ταμίας)γίνεται σε ποσό κερμάτων πάνω από 150€.
Το Σούπερ Μάρκετ(πολύ γνωστή αλυσίδα), μας είπε να τα αφήσουμε για καταμέτρηση σχεδόν για 24 ώρες και να πάμε την άλλη ημέρα να δούμε εάν συμφωνούμε με το τελικό ποσό και έτσι, χωρίς να είμαστε εμείς παρόντες να γίνει η καταμέτρηση, με ότι αυτό θα μπορούσε να επιφέρει(άλλο ποσό ίσως?).
Αλλά επειδή όπως λέει και η σοφή παροιμία "Πίσω έχει η αχλάδα τη ουρά"...
Η γυναίκα μου χωρίς ιδιαίτερη σκέψη έβαλε σε δράση την τρίτη επιλογή μας και άμεσα.
 Και έτσι πλήρωσε στον ταμεία της γνωστής Τράπεζας ,λογαριασμούς που το ποσό οφειλής έφτανε τα 101,15€  και πλήρωσε στην γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, τα ψώνια αγοράς 100€.

Το ποσό που απέμεινε αδιάθετο σε μορφή κερμάτων? Πλέων μικρό και έτσι ξανά συνεχίζουμε με βάση αυτού του ποσού την συγκέντρωση των διάφορων κερμάτων που μπαίνουν στο σπίτι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.