Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ? ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα ευθύνεται για τη φτώχεια στη χώρα

Ευθύνες στην Ελλάδα για την ανεπαρκή ανάπτυξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας επέρριψε στην ομιλία του , στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας , ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ .
Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ είπε ότι η χώρα του έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση των κινδύνων για την υγεία , στην επέκταση της εκπαίδευσης και στη βελτίωση του περιβάλλοντος , ωστόσο σε τομείς , όπως η φτώχεια και η εταιρική σχέση ανάπτυξης , η πρόοδος που σημειώθηκε , σύμφωνα με τον κ . Ιβάνοφ , είναι πολύ μικρή .


« Υπάρχει εξήγηση γιατί σε αυτούς τους τομείς η πρόοδος είναι ανεπαρκής . Σε πολλούς σε αυτήν την αίθουσα ίσως ακουστεί περίεργο ότι εν μέρει οι λόγοι για την ανεπαρκή ανάπτυξη θα πρέπει να αναζητηθούν στις ενέργειες ενός κράτους - μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ . Δυστυχώς , πρέπει να σας πω ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας αντιμετωπίζει εμπόδια στην οικονομική της ανάπτυξη από τον πρώτο γείτονά της .

Έχουμε το επιβληθέν πρόβλημα για το όνομα της χώρας μου , το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων , με αποτέλεσμα να εμποδίζεται άμεσα η μείωση της φτώχειας και της ανεργίας » ανέφερε ο κ . Ιβάνοφ .

« Η Μακεδονία , 15 χρόνια μετά το πρώτο εμπορικό εμπάργκο από την Ελλάδα , βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες παρεμποδίσεις , οι οποίες δεν έχουν τα χαρακτηριστικά του εμπάργκο της δεκαετίας του 90, αλλά έχουν τις ίδιες συνέπειες . Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη Δημοκρατία της Μακεδονίας , αλλά παράλληλα είναι γεγονός ότι το μπλοκάρισμα της ενταξιακής πορείας της χώρας μου εμποδίζει έμμεσα την προσέλκυση και άλλων επενδυτών και επενδύσεων » είπε ο κ . Ιβάνοφ .

« Ωστόσο , εμείς δεν αποθαρρυνόμαστε . Πιστεύουμε ότι θα βρούμε σύντομα με τον γείτονα μας μια λύση που θα εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό και ευρω - ατλαντικό μέλλον μας και , συνεπώς , την ευημερία των πολιτών μας . Είμαστε έτοιμοι για αυτό » πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ .

Πηγή

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.