Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Η κοινή γρίπη ποιο θανατηφόρα από τον Η1Ν1.

Η πανδημία της νέας γρίπης προκάλεσε το θάνατο σε 18.156 πολίτες στον κόσμο πολύ λιγότερους από αυτούς που πεθαίνουν από την εποχιακή γρίπη.


Η νέα γρίπη Η1Ν1, που ανακοινώθηκε ότι ήταν η πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα έχει προκαλέσει το θάνατο 18.156 πολιτών στον κόσμο, πολύ λιγότεροι από τους πολίτες που πεθαίνουν παγκοσμίως από την κλασική εποχιακή γρίπη, ανακοινώθηκε σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ιός της νέας γρίπης που προκάλεσε αναστάτωση στον πλανήτη επί πολλούς μήνες εξακολουθεί να είναι ενεργός παντού στον κόσμο ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΠΟΥ, Γκρέγκορι Χάρτι.

Ο ιός, όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση της ΠΟΥ, εξακολουθεί να εμφανίζεται σποραδικά στις θερμές περιοχές του νότιου ημισφαιρίου ενώ μια μειωμένη μετάδοσή του σημειώνεται στις περιοχές με τροπικό κλίμα.

Ο ίδιος καταλήγοντας τόνισε ότι τα στοιχεία της οργάνωσης είναι λίγο υποτιμημένα με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν πουθενά στις χώρες ακριβή στοιχεία, τα οποία ενδέχεται να συγκεντρωθούν σε περίπου δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι διάφορες μορφές της εποχιακής γρίπης που εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 250 με 500 χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως.

Πηγή: NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι εσείς θέλετε. Όπως θέματα αναρτήσεων κλπ.